Venloos Katern ‘Hockey in Venlo‘

Nieuws Vrijdag 5 maart | Beste Leden van Delta Venlo: Met het ontstaan van Delta Venlo is een einde gekomen aan de lange historie van de samengevoegde verenigingen. Er is in het verleden bij onze "oude” clubs veel gebeurd. Het Gemeente Archief Venlo geeft zogenaamde Venlose Katernen uit waarin wetenswaardige feiten en gebeurtenissen uit het verleden worden beschreven en op die manier aan de vergetelheid worden onttrokken. Een tijd gelden is er een Katern verschenen over Voetbalclub VVV. Dat was voor enkele van onze leden aanleiding om eens te denken aan een Katern over de geschiedenis en de hoogtepunten van hockeyverenigingen in de huidige Gemeente Venlo. Daarover is zeker veel interessants te vertellen.

Inmiddels zijn al een aantal mensen bereid gevonden artikelen te schrijven en vooral ook foto’s te verzamelen die gebruikt kunnen worden om een mooi Katern ‘Hockey in Venlo’ te vullen, maar onze clubs hadden veel leden die misschien geen lid meer zijn en toch nog mooie herinneringen hebben aan hun tijd bij hun oude hockeyclub. Misschien je ouders of grootouders, ooms of tantes, wie weet.

We zijn dus op zoek naar al die mensen die over het hockey in het verleden mooie verhalen kunnen schrijven die een beeld geven van wat deze sport voor hen heeft betekend. Verhalen over de velden waarop gespeeld werd, de clubhuizen waarin al die gezelligheid voor en na de wedstrijden plaats vond, toernooien, jubilea, kampioenschappen, jeugdkampen, deelname aan optochten en noem maar op

Het Katern wordt begeleid door Albert Lamberts als redacteur en de opmaak zal in handen zijn van een professioneel vormgever. Omvang zal ongeveer 48 bladzijden of meer zijn afhankelijk van de aangeleverde kopij. Verschijning herfst 2021.

Wie mee wil schrijven verzoek ik vriendelijk zich bij mij te melden ([email protected]) met naam, onderwerp en fotomateriaal. Ik zie alle enthousiaste medewerkers graag komen.

Met vriendelijke groet,
Theo Houba