Van de voorzitter

Nieuws Woensdag 1 maart |

Afgelopen zomer heb ik mij als voorzitter van onze mooie vereniging voorgenomen om jullie periodiek in een column mee te nemen bij de ontwikkelingen die onze vereniging doormaakt. Op mijn eerdere columns heb ik veel reacties gekregen. Dat is altijd leuk om te horen en een stimulans om weer in de pen te klimmen.

Er is weer het nodige te melden. We hebben inmiddels een uiterst succesvol eerste volledige zaalhockey seizoen achter de rug met kampioenschappen van vele jeugdteams. Zaalhockey leeft in de gemeente Venlo en we zijn er kennelijk ook nog goed in ook. Zowel Dames I als Heren I  bereiken deze winter de kruisfinales om het kampioenschap van Zuid-Nederland en daarmee een mogelijk ticket naar de play-off wedstrijden voor promotie naar de Hoofdklasse. Helaas bleken de tegenstanders (een hoofdklasser en een promotie-klasser) net een maatje te groot. Desalniettemin een groot compliment voor onze vaandeldragers!

Inmiddels wordt er weer volop getraind en hebben de meeste teams alweer één of meerdere oefenwedstrijden gespeeld op het veld. Degenen die op Sportpark Vrijenbroek zijn geweest hebben geconstateerd dat er veel is veranderd. Het heeft even geduurd maar we hebben veld 5 eindelijk in gebruik kunnen nemen. De bestaande fietsenstalling is ook aanzienlijk uitgebreid. Duidelijk is ook dat de aanleg van ons nieuwe clubhuis gestaag – en volgens planning -vordert. De kelderwanden zijn in de afgelopen maanden geplaatst, de binnenmuren zijn gemetseld en deze week zal de vloer van het clubhuis worden gestort. We bouwen dus al boven de grond en de contouren van het clubhuis worden langzamerhand steeds meer zichtbaar. Volgens de laatste informatie van de aannemer ligt deze nog op schema en zou de bouw voor het begin van de Bouwvak vakantie afgerond kunnen zijn. Er volgt op korte termijn nog een bouwbulletin met meer informatie. Ik herhaal hier nog maar eens dat voor de periode van de bouw de volgende ‘spelregels’ gelden: 

# Overdag gedurende de week (tijdens de bouwactiviteiten) via de parkeerplaats van Scopias het terrein opkomen

# Maandag t/m vrijdag in-/uitgang richting toiletten/kleedkamers via gangetje naar keepersmaterialen

# Maandag t/m vrijdag GEEN in-/uitgang via de Scopias zijde

# Zaterdag & zondag in-/uitgang via de tent of via de Scopias toegangsdeur. 

Voor de inrichting van het clubhuis zijn inmiddels de nodige acties op touw gezet. Daarover heb ik jullie al eerder geïnformeerd. Sinds het laatste bericht "van de voorzitter” heeft Heren I heel succesvol loten verkocht van de Vriendenloterij. Een mooi aantal leden heeft besloten loten te kopen en mee te spelen in deze loterij of de reeds bestaande loten te koppelen aan onze vereniging. Hiermee is een mooi eenmalig bedrag opgehaald door de heren en ontvangt de vereniging maandelijks een bijdrage zolang de lotenkopers blijven meespelen. Wij werden deze week bovendien verrast door de Vriendenloterij met de mededeling dat wij nog een extra bijdrage van EUR 5.000,- zullen ontvangen uit een actie om sportverenigingen in Nederland een hart onder de riem te steken. Daar zijn we uiteraard erg blij mee. De volgende actie die inmiddels is aangekondigd via de HC Delta Venlo app, de website en al onze social media kanalen, betreft het kienen dat op zaterdag 1 april aanstaande zal worden georganiseerd door Dames 30-2. Vanaf 19:30 uur is iedereen van harte welkom in de Harmoniezaal in Tegelen. Mocht iemand nog prijzen ter beschikking willen stellen, dan wordt dat zeer gewaardeerd. Van diverse andere teams weten we dat er acties voor het voorjaar opgetuigd worden. Het zou fantastisch zijn als we er met zijn allen voor kunnen zorgen dat we niet alleen een mooi nieuw clubhuis hebben maar ook een daarbij passende inrichting.

Ik wens jullie allen een hele fijn en sportief voorjaar en hoop jullie de komende tijd in grote getalen te zien op de hockeyclub! Bij vragen en/of opmerkingen neem gerust contact op via [email protected]!

Met sportieve groet,

 

Jeroen Bakkers