RITHI en HC DELTA Venlo: een unieke combinatie van sport en vriendschap

Nieuws Dinsdag 7 maart |

Op zaterdag 4 maart 2023 hebben de jongens JO18-1 van Hockeyclub Delta Venlo nieuwe gesponsorde shirts in ontvangst genomen waarop de sponsornaam RITHI prijkt. De achtergrond van deze sponsornaam is een verhaal apart en laat zien dat hockey nog altijd een sport is die gepaard gaat met  vriendschappen. 

Hockey is van oudsher een vriendensport. Op hockeyclubs worden op jonge leeftijd al vriendschappen gesloten voor het leven. En of de amicale basis in Groot-Venlo nu ligt in hockeykringen in Blerick, Tegelen of Venlo, de vriendenhistorie is bij alle drie de clubs gelijk. Kameraden tot de laatste snik. Zo ook bij een vriendenclub uit Venlo, met mannen die allemaal geboren zijn in het midden of aan het einde van de jaren 60 en van wie praktisch iedereen sinds de vroege jeugd lid is geworden van de Venlose Hockey Club.

Vorig jaar overleed één van deze vrienden. Hein Richelle was woonachtig in Bussum, lid van de Gooische maar nog altijd diep in zijn hart een trots oud-lid van VHC. Venlonaar op afstand betrokken. Hein had een zeer innige vriendschap met Evert Thielen die ook vanaf zijn jonge jeugd actief hockeyer was.

De vriendschap tussen Hein en Evert was vaak zo actief en prominent aanwezig dat ze gekscherend elkaar hadden beloofd, dat ooit de dag zou komen dat ze samen een bedrijf zouden starten onder de naam RITHI. De eerste letters van de namen Richelle en Thielen samengevoegd.

Een mooi streven, maar het is er helaas nooit officieel van gekomen. Als eerbetoon aan Hein heeft Evert echter besloten om RITHI, na de dood van Hein, toch leven in te blazen. De samenwerking tussen Chris Thenu met de manager van JO18-1 John Muijsenberg heeft ertoe geleid dat het balletje is gaan rollen en dat Delta JO18-1 RITHI als shirtsponsor gaat dragen. Het logo is ontworpen door Ikar Pril.

Hein en Evert, bedankt voor deze mooie uiting van vriendschap. Een mooi voorbeeld voor jongens van nu om de hockeysport en vriendschap te combineren tot in lengte van dagen.