Tijdelijke weg Vierpaardjes geopend

Nieuws Vrijdag 20 oktober |

 

 

Eerste afsluiting spoorwegovergang Vierpaardjes zit erop

De eerste afsluiting van spoorwegovergang Vierpaardjes (van 4 tot en met 20 oktober) is ten einde. De werkzaamheden zijn succesvol uitgevoerd en de tijdelijke weg met fietspad over het spoor is sinds 20 oktober 2023 toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Dankzij deze tijdelijke weg hebben de aannemers voldoende werkruimte om op een veilige manier de nieuwe onderdoorgang te bouwen én blijven de omliggende woonwijken goed bereikbaar voor bewoners en hulpdiensten.

Tijdelijke weg voor bestemmingsverkeer

De komende twee jaar bouwen de aannemers verder aan de onderdoorgang. De spoorwegovergang blijft dan zoveel mogelijk open voor verkeer. De tijdelijke weg is smaller dan de weg die hier voorheen lag, de toegestane snelheid is hier teruggebracht naar 30 km per uur. Via de tijdelijke weg kan bestemmingsverkeer het spoor blijven oversteken. Het overige verkeer wordt nadrukkelijk geadviseerd om de adviesroute te gebruiken. Online navigatiesystemen zullen deze adviesroute blijven aangeven.

In het voorjaar van 2024 zal de spoorwegovergang nog een keer afgesloten worden voor al het verkeer. Dan is er ook tijdelijk geen treinverkeer mogelijk. Eind 2025 rijden de eerste auto’s en fietsers door de nieuwe onderdoorgang.