Gezocht Vrijwilliger - Penningmeester HC Delta Venlo

Nieuws Zaterdag 29 juni |

Vier jaar zijn we onderweg met HC Delta Venlo. In deze vier seizoenen, zijn al vele mijlpalen bereikt, zoals de aanleg van meerdere nieuwe velden, een compleet nieuw clubhuis, een nieuw sportbeleid, een professionalisering van de organisatie en als laatste succes in samenwerking met de Gemeente Venlo, een indoorhockeyhal. Voor de nabije toekomst staan ook nog verbeteringen op de wensenlijst om onze ca. 1,600 leden de beste sportervaring te bieden. Het besturen van de grootste sportvereniging van Limburg vraagt ook om een serieuze en bedrijfsmatige aanpak. Om onze financiële gezondheid te waarborgen en onze activiteiten verder te ontwikkelen, zijn wij op zoek naar een nieuwe penningmeester.

Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het financiële beheer van de vereniging. Je zorgt voor een transparante en nauwkeurige administratie en speelt een cruciale rol in de financiële planning en strategie. 


Taken:

·       Financiële administratie:  Aansturen van de boekhouding, die wordt uitbesteed bij een accountantskantoor (deze zorgt voor het bijhouden van in- en uitgaven, en verwerken van facturen en declaraties).

·       Budgettering:  Opstellen en bewaken van het jaarlijkse budget en financiële prognoses.

·       Rapportage:  Voorbereiden van financiële verslagen en rapportages voor het bestuur en de algemene ledenvergadering.

·       Belastingen en subsidies:  Aangiften en aanvragen indienen, en zorgen voor naleving van fiscale verplichtingen.

·       Betalingen:  Verzorgen van betalingen aan leveranciers en andere partijen, evenals het innen van contributies en andere inkomsten.

·       Financieel beleid:  Ontwikkelen en implementeren van financieel beleid en procedures om de financiële gezondheid van de vereniging te waarborgen.

·       Sparringpartner:  Fungeren als financieel adviseur voor het bestuur en ondersteunen bij strategische beslissingen.

 

We zoeken een vrijwilliger met

·       Ervaring met boekhouding en financieel beheer

·       Oog voor detail en een sterk analytisch vermogen

·       Communicatief

·       Integer en betrouwbaar

·       Zelfstandig en proactief

·       Affiniteit met sport

·       Kennis van financiële software:  Ervaring met boekhoudsoftware (zoals Exact, AFAS of soortgelijk) is een pluspunt. We werken met Basecone, Twinfield en Numbers (NMBRS).

 

Jouw functie is  

Uitdagend en verantwoordelijk. Je bent lid van het Bestuur en hebt de mogelijkheid om bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van Delta Venlo. Je kunt jezelf ontwikkelen op het gebied van Financiën en Controlling met een uitstekende aanvulling op het persoonlijke CV. Je bouwt een netwerk van betrokken en sportieve leden om je heen. En je werkt samen met drie leden in de Financiële Commissie en de vaste medewerker van de Ledenadministratie.

 

Reageren

Heb je vragen? Stuur een bericht naar de huidige penningmeester Bart Allers: [email protected]/ 06-51482394

Ben je enthousiast? Meld je aan bij [email protected] / 06-12162988