Nieuwe Corona maatregelen

Zaterdag 13 november |

Tijdens de persconferentie van vrijdag 12 november heeft het kabinet, vanwege de sterk oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames, nieuwe maatregelen afgekondigd. Helaas raken deze maatregelen ook de sportsector en dus ook HC Delta Venlo.

Het kabinet maakte bekend dat per 13 november 18.00 uur de volgende extra maatregelen van kracht zijn op onze beide sportcomplexen:

 • Publiek is niet toegestaanAlleen mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, kunnen toegang krijgen tot de complexen. Denk hierbij aan coaches, scheidsrechters, strikt noodzakelijke rijouders en verenigingsfunctionarissen van HC Delta Venlo. Houdt de onderlinge afstand van 1,5 meter aan.
 • Het horecagedeelte (clubhuis en tent) mag tot 20.00 uur open zijn voor iedereen die op de vereniging aanwezig mag zijn, maar met de maatregelen van 6 november (zie hieronder).
 • In het clubhuis en tent zijn vaste zitplaatsen gecreëerd. Ga dus niet met tafels en stoelen schuiven.
 • Wedstrijden en trainingen zijn ook na 20.00 uur toegestaan.
 • Houd je – als je niet aan het hockeyen bent – aan de 1,5 meter afstand (vanaf 13 jaar). Ook langs de lijn als verenigingsfunctionaris, tijdens de line ups, in de dug-outs of tijdens een bespreking op het veld.

Daarnaast blijven de onderstaande maatregelen van 6 november bestaan:

 • Iedereen mag sporten in de buitenlucht(trainen en wedstrijden spelen) zonder coronatoegangsbewijs (CTB).
 • Iedereen van 18 jaar en ouder moet een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen tonen voordat het clubhuis, de tent en andere gebouwen op het sportcomplex betreden mogen worden, inclusief de kleedkamers en toiletten.
  Uitzondering op deze regel vormen de mensen die vanwege het uitvoeren van hun functie (bv coach (uit en thuis), trainer, barbeheerder of andere vrijwilliger) op de vereniging aanwezig zijn. Zij zijn vrijgesteld van deze verplichting.
  Let op: rijouders hebben geen functie in het clubhuis of tent  en tonen dus wel een CTB bewijs voordat ze het clubhuis kunnen betreden.
 • Voor iedereen tot 18 jaar geldt de CTB-verplichting niet! Kinderen kunnen dus gewoon gebruik maken van alle faciliteiten, zonder CTB.
 • Iemand die gecontroleerd is op een CTB, mag je een polsbandje of bv stempel geven waardoor je niet opnieuw hoeft te controleren. Let er wel op dat het bandje of de stempel maar voor één dag geldig
 • Respecteer de instructies van het horecapersoneel en verenigingsfunctionarissen. 
We zorgen samen, leden, tegenstanders, vrijwilligers dat we deze regels naleven zodat we samen, zo snel mogelijk weer normaal kunnen hockeyen zoals we dat al bijna 100 jaar in Venlo doen.

Bedankt voor de medewerking en begrip,
Bestuur HC Delta Venlo


P.s. Het schema van CTB controleurs zoals dat afgelopen dagen is opgesteld met medewerking van heel veel leden en ouders, blijft dus van kracht.