Leopold bedankt

Nieuws Vrijdag 25 februari |

Het droevige nieuws bereikte ons, dat de heer Leopold Wolters op 85 jarige leeftijd is overleden.

Leopold Wolters, was een leven lang hockey. Hij werd lid van de toenmalige Venlose Hockey Club (VHC) op 1 juni 1962 en is dus bijna 60 jaar lid. Een bijzonder lid. Leopold was behalve spelend lid ook een zeer actief lid. Terugkijkend naar die zes decennia, heeft Leopold een enorme bijdrage geleverd via diverse gremia. Hij was onder meer lid van de feestcommissies ter ere van VHC’s 40, 50, 60 én 70 jarig bestaan.

In het jubileum jaar 1978 werd hij Stadsprins van Venlo en zette hij VHC joeksig op de kaart.

In die periode trad hij ook toe tot het bestuur van de club, destijds onder voorzitterschap van Rob van Alphen. Hij was jarenlang bestuurslid en uiteindelijk voorzitter van seizoen 1983/84 tot 1990/91. Bij zijn afscheid werd Leopold tot erelid benoemd.

Leopold was bij enorm veel initiatieven betrokken, zoals de voorbereiding en de uiteindelijke verwezenlijking van het eerste kunstgrasveld van Zuid Nederland. Ook werkte hij mee aan het opzetten van de stichting om de hockeyclub financieel solide te maken.

Maar ook zeer begaan om het hockey op een hoger plan te krijgen. We denken met plezier terug aan de tijd dat hij het Limburgs kampioenschap voor jeugdteams initieerde. Leopold was de kracht die Duitse topspelers binnenhaalde, waardoor de basis werd gelegd voor de promotie van H1 naar de Hoofdklasse.

Tot aan seizoen 2019/2020 was Leopold spelend lid bij de Veteranen L.

Leopold, enorm betrokken bij de club, waar hij met familie en vrienden prachtige tijden heeft doorgemaakt en later langs het veld genoot van de 4 hockeyende kleinkinderen. Hij antwoordde ooit op de vraag wat betekent de club voor jou? "Mijn derde kind.”

Dit toont maar weer dat we met Leopold niet alleen een lid van de club verliezen, maar een familielid uit onze grote hockeyfamilie.

We wensen zijn echtgenote Tiny, dochters Daniëlle en Nicole, hun echtgenotes en de kleinkinderen heel veel sterkte in de komende tijd om het verlies van deze geweldige man te kunnen verwerken.

 

Bestuur HC Delta Venlo