Wil jij als clubscheids beter worden?

Nieuws Dinsdag 4 oktober |

Volg dan de CS+ opleiding. De CS+ opleiding is voor alle scheidsrechters. Je kan instromen op je eigen niveau.

Clubscheidsrechter-plus (CS+)

Iedere scheidsrechter met een scheidsrechterkaart die graag beter wil leren fluiten komt in aanmerking voor de CS+ opleiding. Als CS+ scheidsrechter fluit je wedstrijden op je eigen niveau en heb je als doel om beter te worden.

De opleiding CS+.

De Clubscheidsrechter+ (CS+) opleiding bestaat uit een theoriegedeelte, dat digitaal wordt aangeboden en wedstrijden fluiten onder begeleiding van een CS+ Praktijkbegeleider. Er is geen examen, er zijn wel punten van reflectie. Je fluit altijd wedstrijden op je eigen niveau. Wil je naar een hoger niveau dan zal de CS+ Praktijkbegeleider je daar naartoe begeleiden. Het is de bedoeling dat je jezelf ontwikkelt.

Welke vaardigheden leer je?

                Voorbereiden op de wedstrijd

                Toepassen van de spelregels

                Begeleiden van de wedstrijd

                Samenwerking met collega-scheidsrechter

                Omgaan met spelers, coaches en publiek

                Afhandeling van formaliteiten

 De theorie van de CS+ opleiding is online en staat in het KNHB College. Je kiest zelf wanneer je ermee aan de slag gaat. Het doorlopen van de theorie duurt ongeveer 1½ tot 2 uur. Hierin leer je meer over de rol van jou als CS+ scheidsrechter, en hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen.

Zodra je de digitale CS+ opleiding hebt afgerond krijg je gratis het groene CS+ shirt. Je gaat dan in de praktijk gaan fluiten (op jouw eigen niveau) onder begeleiding van een CS+ Praktijkbegeleider.

Aanmelden voor de opleiding

Wil je ook CS+ scheidsrechter worden? Meld je dan bij de arbitragecommissie door een email te sturen naar [email protected]met de vermelding "ik wil graag de CS+ opleiding gaan volgen”.

Als de coördinator jouw inschrijving heeft gedaan bij de KNHB, dan krijg je toegang tot de theorie in het KNHB College en kan je aan de CS+ opleiding beginnen.

De voorwaarden om toegelaten te worden tot de CS+ opleiding zijn:

·       Je bent in het bezit van je CS-certificaat;

·       Je wilt regelmatig fluiten en je vindt het leuk om te fluiten;

·       Je wilt graag meer leren en investeren in de CS+ opleiding;

·       Je wilt jezelf verder ontwikkelen als scheidsrechter.