Van de voorzitter

Nieuws Zondag 6 november |

In de zomer heb ik mij als voorzitter van onze mooie vereniging voorgenomen om jullie periodiek in een column mee te nemen bij de ontwikkelingen die onze vereniging doormaakt. Op mijn eerste column heb ik veel reacties gekregen. Veel mensen herkenden de uitdagingen voor de vereniging die ik daarin geschetst heb en hebben aangegeven een (extra) steentje bij te zullen dragen aan onze mooie club. Daar zijn we uiteraard heel blij mee.

Zoals al aangekondigd in het laatste bouwbulletin is er de laatste paar weken veel veranderd op Sportpark Vrijenbroek. Zo is er bij de hoofdingang een prachtige groene zuil geplaatst met de nieuwe naam voor het sportpark. Sinds kort heet ons sportpark namelijk Berden Sportpark Vrijenbroek! Via deze weg een hartelijke dank aan de firma Berden, die naast de zuil jaarlijks ook een aardig bedrag aan de vereniging en Scopias doneert. Met Scopias heb ik onze goede buur genoemd bij wie wij sinds een aantal weken zijn ingetrokken. De verhuizing is soepel verlopen dankzij de inspanningen van velen waarbij ik met name Mat den Biesen en Marc de Jong hartelijk wil danken voor hun vele werk. Het is een sfeervolle tijdelijke bestemming geworden waar we de komende periode tot aan de zomerstop zullen vertoeven.

Het zal jullie verder niet ontgaan zijn dat de aanleg van veld 5 ook al aardig vordert. Werd er de afgelopen tijd nog bijna onzichtbaar gewerkt achter de aarden wal naast veld 3, inmiddels zijn de contouren van het nieuwe veld goed zichtbaar. Binnenkort zal de mat aangebracht worden en in december zal het veld in gebruik genomen worden. We hebben besloten om nu al alle wedstrijden die gepland stonden voor Sportpark Maassenhof te verplaatsen naar het Berden Sportpark Vrijenbroek. Dit heeft als gevolg dat er een aantal wedstrijden op zaterdag later aanvangt dan iedereen gewend is. Dit is tijdelijk en zal na voltooiing van veld 5 weer voorbij zijn. We vragen om begrip hiervoor. Op het moment dat het vijfde veld in gebruik genomen wordt, zullen ook de trainingen in Blerick stoppen en kunnen we eindelijk allemaal op hetzelfde sportpark spelen en trainen. In de winterstop wordt hiervoor het trainingsschema aangepast. Het was al met al een flinke oefening in geduld.

De sloop van het oude clubhuis is inmiddels ook nagenoeg voltooid. In een aantal weken is alles tot aan de grond afgebroken en is de bestrating rondom het clubhuis verwijderd. Er zal op zeer korte termijn worden gestart met het graven van het gat waar de kleedkamers moeten komen. Vanwege de hoge grondwaterstand zal er bronbemaling moeten plaatsvinden. Dit is allemaal niet zonder gevaar. Een reden temeer om weg te blijven van de bouwplaats. Let alsjeblieft allen goed op dat kinderen niet over de hekken klimmen. Voor de periode tijdens de bouw gelden overigens de volgende ‘spelregels’:

# Overdag gedurende de week (tijdens de bouwactiviteiten) via de parkeerplaats van Scopias het terrein opkomen;

# Maandag t/m vrijdag in-/uitgang richting toiletten/kleedkamers via gangetje naar keepersmaterialen.

# Maandag t/m vrijdag GEEN IN-/UITGANG via de Scopias zijde.

# Zaterdag & zondag  in-/uitgang via de tent of via de Scopias toegangsdeur. 

Voor de inrichting van het clubhuis zijn inmiddels de nodige acties op touw gezet. Heren 30-3 beet het spits af met een leuke en maakvolle asperge / aardbeienactie rondom Moederdag. Eind september vond de door Heren 30-1 (voorheen veteranen A) georganiseerde veiling bij Van der Valk plaats die meer dan €50.000,- heeft opgeleverd. Een waanzinnige opbrengst tijdens een voortreffelijk georganiseerde avond. Heren 30-1 nogmaals hartelijk bedankt voor alle inspanningen. Heren 6 organiseerde onlangs het Oktoberfest. Een mooier en gezelliger afscheid van het oude clubhuis konden we ons niet voorstellen. Dames I heeft de slipperactie inmiddels afgesloten en maar liefst 141 mensen zullen snel hun HC Delta Venlo slippers in ontvangst kunnen nemen. Op dit moment lopen er nog twee acties die ik jullie van harte kan aanbevelen. Dames 30-1 verkoopt de HC Delta Venlo handdoek en via de wijnactie van Heren 5 (voorheen heren 7) zijn prachtige wijnen te bestellen. Ik kan beide acties van harte aanbevelen! Kijk voor meer info over deze acties op de website! Van diverse andere teams weten we dat er acties voor het voorjaar opgetuigd worden. Het zou fantastisch zijn als we er met zijn allen voor kunnen zorgen dat we niet alleen een mooi nieuw clubhuis hebben maar ook een daarbij passende inrichting.

 

Ik wens jullie allen een hele fijne en sportieve laatste deel van de herfstcompetitie en hoop jullie de komende tijd in grote getalen te zien op de hockeyveld! Bij vragen en/of opmerkingen neem gerust contact op via [email protected]!