Aangepast hockeyprogramma i.v.m. Coronamaatregelen

Vrijdag 16 oktober |
Update: 28 oktober 2020

Afgelopen dinsdag, 13 oktober, zijn de nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Deze hebben ook grote impact op de hockeysport. Belangrijkste nieuwe afspraken zijn het stopzetten van de competitie voor alle teams en het verbieden van alle hockeyactiviteiten voor senioren. Hieronder vinden jullie de informatie over de komende weken en maanden voor zover we dit op dit moment kunnen inschatten en vaststellen. Belangrijk om te vermelden is dat bij dit alles de richtlijnen van het RIVM gelden, waardoor onder meer geen publiek is toegestaan en het clubhuis en de kleedkamers dicht zijn.
 
Senioren veldcompetitie & trainingen
In elk geval tot half november zijn alle trainingen en wedstrijden van de senioren afgelast. Zodra we weer mogen starten informeren we jullie.
 
Junioren veldcompetitie & trainingen
Veld 4 is bijna klaar, echter duurt de levering van de verlichting langer dan gepland. Daarom is het veld overdag wel beschikbaar maar in de avonduren nog niet. Zodra veld 4 ook verlicht kan worden volgt er een aangepaste versie van het trainingsschema waarin het nieuwe veld wordt meegenomen. De verwachting is dat dit pas eind november het geval is.

Vanaf zaterdag 31 oktober gaan we een intern oefenprogramma organiseren waarbij voor alle juniorenteams, jeugd en jongste jeugd, op iedere zaterdag dat er nog geen competitie gespeeld mag worden, een wedstrijd ingepland is. Zelf onderlinge oefenwedstrijden organiseren op deze dagen is dus niet nodig.
Het programma voor de jeugd is hier te vinden. Het programma voor de jongste jeugd vind je hier.
Let op: Het programma loopt door tot en met 14 november. Mocht er op 14 november toch al weer competitie gespeeld kunnen worden vervalt deze ronde. Indien er langer geen competitie gespeeld kan worden, wordt dit oefenprogramma verlengd mits dit wel nog toegestaan is. Dit wedstrijdprogramma wordt niet in LISA ingevoerd.

Dan nog het volgende ten aanzien van de periode die nog iets verder van ons vandaan ligt.
 
Zaalhockeycompetitie
De KNHB heeft met betrekking tot het wel of niet door laten gaan van de zaalhockeycompetitie nog geen keuze gemaakt. Er is door de KNHB naast de zaalhockeycompetitie een midwintercompetitie voor het veld toegevoegd. Het is aan de clubs zelf om een keuze te maken tussen zaalhockey of veldhockey.

In de afgelopen weken heeft een bijzonder groot aantal clubs uit onze regio besloten dit seizoen niet deel te nemen aan de zaalhockeycompetitie. Als gevolg daarvan zouden onze teams grote afstanden moeten reizen om hun zaalhockeywedstrijden te spelen, terwijl reizen door de overheid afgeraden wordt. Daarnaast is het nog onduidelijk of de zaalhockeycompetitie überhaupt doorgang zal vinden. Het bestuur heeft in goed overleg met alle betrokken commissies dan ook besloten om in het seizoen 2020/2021 GÉÉN ZAALHOCKEY te gaan spelen. Als gevolg daarvan zal de zaalhockeycontributie dan ook niet worden geïncasseerd.
 
Midwintercompetitie
De KNHB is zoals hiervoor aangegeven bezig met het opzetten van een midwintercompetitie voor teams die niet in de zaal gaan spelen. Dit geldt ook voor de senioren. De opzet van deze competitie is nog niet helemaal duidelijk en verdere informatie vanuit de bond volgt op korte termijn.  Zodra we meer informatie hebben over deze competitie gaan we jullie hierover informeren en inventariseren welke teams hier aan mee willen doen. Mogelijk moeten we voor de deelname aan de wintercompetitie nog bijdrage vragen. Deze bijdrage zal overigens lager zijn dan de zaalhockeycontributie.
 
Afhankelijk van de opzet van de midwintercompetitie kunnen we mogelijk alsnog (beperkt) zaaltrainingen in plannen. Dit hangt af van de speeldagen voor de teams, de beschikbaarheid van zaaluren, het weer in de winter en uiteraard de coronaregels.
 
Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn, neem dan contact op met je lijncoördinator.

Met sportieve groet

Colette Hendriks – bestuurslid jongste jeugd ([email protected])
Joris Verhoeckx – bestuurslid jeugd ([email protected])
Jeroen Kessels – bestuurslid senioren ([email protected])
Klaas Beurskens – bestuurslid prestatiehockey ([email protected])