Oude shirts krijgen een nieuwe bestemming

Nieuws Donderdag 25 februari |

Afgelopen week heeft Hockeyclub Delta Venlo een aantal dozen met ‘oude’ ongebruikte shirts, broeken en rokjes overgedragen aan Stichting Pater Schlooz. Deze stichting gaat zorgen dat de sportkleding een nieuwe bestemming krijgt in India, het land waar de Venlose Pater Schlooz decennialang heeft gewerkt in de strijd tegen armoede onder de lokale bevolking. De lokale bevolking van Tamil Nadu in India zal er binnenkort sportief op staan in de kleuren van de voormalige hockeyclubs. 


‘Oude’ ongebruikte shirts 

Na de recente fusie van drie hockeyclubs in de gemeente Venlo waren er nog veel shirts over uit de voorraad van de voormalige clubs. Deze ongebruikte sportkleding konden we niet zomaar laten vernietigen. In de zoektocht naar een tweede leven zijn we als hockeyclub uitgekomen bij clublid en oud VHC-voorzitter Pieter Simons en voormalig hockey international Geert van Eijk. Beide bestuurslid van de Stichting Pater Schlooz. Via hen is het spreekwoordelijke balletje gaan rollen. 


Pater Schlooz 

‘NIEMAND HEEFT HET RECHT OM IN ZIJN EENTJE GELUKKIG TE ZIJN’, was het levensmotto van pater Frans Schlooz (1912-1998). Deze uit Venlo afkomstige Salesiaanse missionaris zette zich ruim zestig jaar in voor de allerarmsten in het zuiden van India. Om hen een betere toekomst te geven, zette hij scholen op, stond hij aan de basis van tehuizen voor wees- en zwerfkinderen en wijdde hij zich aan een onderkomen voor melaatsen die, verstoten uit de samenleving, in een besloten omgeving veiligheid en verzorging vonden. Daarnaast was hij initiatiefnemer van vele andere medische en sociale projecten. 


Stichting Pater Schlooz 

De stichting die het levenswerk van Pater Schlooz voort zet, heeft ten doel om zonder winstoogmerk hulp te verlenen aan personen of instellingen, die zich inzetten en zich ten doel gesteld hebben de zorg en verpleging van zieken, invaliden en melaatsen, de zorg voor armen, onderwijs, bewustzijnswording, de opvang van vluchtelingen en in het algemeen de ontwikkelingshulp, in India. 

Meer informatie: www.stichtingpaterschlooz.nl 


Vrijdag 26 februari a.s. komt dit initiatief in het TV-programma Nedinscoplein, van Omroep Venlo, aan bod.