Jeugd interne competitie – Update 18-3-2021

Nieuws Donderdag 18 maart |
|(update van bericht 13-3-2021). We zijn al een hele tijd onderlinge wedstrijden aan het spelen. Dit gebeurt met veel plezier, strijd en inzet! Nu vinden wij het tijd om hier wat meer afwisseling in aan te brengen. We hebben daarom op 7 maart een klein mix-toernooitje gespeeld, dit gaan we op 20 maart nogmaals doen. Op zaterdag 27 maart speelt iedereen met zijn eigen team in de interne competitie.

Zaterdag 3 april, in het weekend van Pasen, wordt er niets georganiseerd, iedereen heeft dan een vrij weekend. Op tweede Paasdag, maandag 5 april, vervallen ook alle trainingen.
 
Mix-toernooitjes 20 maart – aanpassingen t.o.v. 6 maart
Het idee voor 20 maart is dat je kennis maakt en samen speelt met de spelers van je eigen leeftijdscategorie in de lijn waar je volgend seizoen in gaat spelen. Dit zijn kleine partijvormen van 6vs6 of 7vs7, op een half veld voor alle B, C & D jeugd en A prestatief. Per tijdsblok van 1,5 uur staan er vier groepen ingedeeld, deze vier teams op het schema spelen onderling tegen elkaar. Er zijn dus 3 rondes.

Bij de A recreatief en alle tweedejaars A die staan ingedeeld onder de jong seniorengroepen (dit zijn dus niet de huidige jong dames en heren teams) worden op 20 maart wedstrijden van 11vs11 of 9vs9 gespeeld op een heel veld.

Met de jong senioren groepen, de huidige tweedejaars A dus, worden tijdens de geplande tijdsblokken ook gesprekken gehouden over het hockeyen in de senioren volgend seizoen waarbij ook alvast een eerste inventarisatie zal worden gedaan voor de wensen voor volgend seizoen. Het verzoek is om ter voorbereiding hier alvast over na te denken.
 
Afspraken
•    Ieder tijdsblok duurt 90 minuten

Bij de mixtoernooitjes (6vs6 of 7vs7) geldt:
•    Gespeeld wordt op een half veld, op elk veld spelen 4 teams, per half veld één scheidsrechters en één begeleider!
•    Tijdsindeling: 15 min. w-up, 20 min. spelen, 5 min. doorschuiven, 20 min. spelen, 5 min. doorschuiven, 20 min. Spelen.
•    Schema: Ronde 1: 1-2 en 3-4, ronde 2: 1-3 en 2-4, ronde 3: 1-4 en 2-3
•    Het eerstgenoemde team doet Deltablauw shirt aan, het tweede team een wit shirt, het derde team een rood of oranje shirt en het vierde team een groen shirt. Bij de groepsindeling staat de kleur van het shirt ook bij.
•    We gebruiken de JJ-doeltjes [boarding-goals] voor de veiligheid, scoren op de boarding (dus niet hoog)!
•    Keepers draaien mee met hun eigen team, dus het kan zijn dat ene team speelt met een keeper tegen een ander team zonder keeper!

Bij 11vs11 of 9vs9 geldt:
• Er wordt gespeeld op een heel veld, in het schema staat welke groepen tegen elkaar spelen.
 
Voor de jongste jeugd geldt:
•    De F teams spelen wedstrijden, de hockeyschool heeft een training
•    De E6 teams plus de huidige E8 spelers die volgend seizoen nog E8 leeftijd hebben, spelen een mix-toernooi
•    De E8 spelers die over moeten naar de D zijn ingedeeld in de D groepen
 
Schema en groepsindeling

Hier is het schema voor 20 maart versie [3], de groepsindeling wordt alleen per mail verspreid.
De groepsindeling is op basis van de leeftijdscategorie waar men volgend jaar in speelt. Eventuele uitzonderingen wat betreft dispensatie of vervroegd doorschuiven zijn deels verwerkt in de nieuwe groepsindeling, de rest volgt later.
 
Oproep begeleiders gezocht:
Het schema is al goed gevuld wat betreft begeleiding. Degene die komen helpen willen we op voorhand bedanken! We zoeken op enkele momenten nog begeleiders en/of scheidsrechters. Ben je beschikbaar? Geef het door aan Ron of Koen per mail of WhatsApp. Alvast bedankt en veel plezier!

Interne competitie

Op 27 maart spelen we de volgende ronde van de interne competitie. Het schema voor die dag is hier te vinden (update 18-3).
Iedereen speelt in zijn huidige team en alle teams komen in actie.

Voor alle activiteiten gelden, naast alle corona-maatregelen, de volgende afspraken:
•    Verzamel niet te vroeg, maximaal een half uur voor aanvang, en zorg er voor dat je team direct na afloop van de wedstrijd het sportterrein verlaat.
•    Maximaal 2 begeleiders per team (exclusief scheidsrechters/spelleiders). Toeschouwers zijn niet toegestaan.
•    Ieder team regelt zelf een scheidsrechters/spelleider.

Winterclinics
Vanwege de lockdown stellen we de winterclinics uit. We plannen ze opnieuw in zodra de lockdown voorbij is. Meer informatie volgt t.z.t.
 
Met sportieve groet,
Colette Zinken-Hendriks – bestuurslid jongste jeugd ([email protected])
Joris Verhoeckx – bestuurslid jeugd ([email protected])
Klaas Beurskens – bestuurslid prestatiehockey ([email protected])