Senioren (t/m 26 jaar) – We mogen weer!

Nieuws Maandag 1 maart |
Dinsdagavond 23 februari liet het kabinet weten dat de huidige lockdown in ieder geval verlengd wordt tot en met 15 maart. Wel is er met ingang van 3 maart een versoepeling voor jongeren en jong volwassenen tot en met 26 jaar. Zij mogen vanaf deze datum in teamverband trainen en onderlinge wedstrijden spelen.
Meer informatie over de regels is te vinden op de website van de KNHB: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie
 
Trainingsregels
Het vervelende is dat in veel seniorenteams zowel spelers van onder de 27 jaar en spelers van 27 jaar en ouder zitten. We gaan er vanuit dat iedereen zich aan de regels houdt betreffende de splitsing in leeftijd, daar vertrouwen we op.
Voor degenen die te oud zijn om aan de teamtraining te mogen deelnemen is het nog steeds toegestaan om te trainen in tweetallen op 1,5m afstand. Dus voor teams die voor een deel bestaan uit spelers die ouder zijn dan 26, bestaat de mogelijkheid om allemaal tegelijkertijd te trainen, waarbij degenen van 27 jaar en ouder apart op het veld in tweetallen trainen.
 
Voor alle hockeyactiviteiten geldt:
Houd buiten het veld 1,5 meter afstand en blijf thuis bij (verkoudheids)klachten.
Er is geen publiek toegestaan, verzamel niet te vroeg en na de activiteit dient het sportpark zo snel mogelijk verlaten te worden.
 
Trainingsplanning senioren
Op dit moment zijn vanwege de avondklok en het ontbreken van de veldverlichting op veld 4 de velden op sportpark Vrijenbroek en Maassenhof in de avonduren bijna volledig bezet. Daarom hebben we in overleg met de gemeente naar een oplossing gezocht.
Alleen dames 1 en heren 1 trainen op sportpark Vrijenbroek. Alle overige seniorenteams trainen vanaf woensdag 3 maart tot en met vrijdag 12 maart op sportpark Herungerberg.
 
Het sportcomplex zal door de club geopend en gesloten worden. Voor elk team zijn er trainingsmaterialen (ballen en ‘hoedjes’) beschikbaar in de materialenruimte. Zorg er voor dat dit na de training weer op dezelfde plek terug wordt gezet. Tel ook even alle ballen, om te zorgen dat alles compleet blijft.

Koen en Ron hebben alle teams één keer ingedeeld per week. Via deze link of in de bijlage (onder aan dit bericht) vind je het schema. Er is hier en daar nog ruimte voor een tweede training. Reserveren kan bij Koen via [email protected]
Teams die niet of nauwelijks uit spelers bestaan van 26 jaar of jonger zijn niet ingedeeld.
Indien de avondklok vanaf 15 maart vervalt volgt er een nieuw schema waarbij alle seniorenteams kunnen trainen op sportpark Vrijenbroek (inclusief veld 4) en Maassenhof.
 
Hockeyen op zondag
Ook op zondag bestaat de mogelijkheid om te trainen en kunnen er onderlinge wedstrijden gespeeld worden, dit mag ook tegen jeugdteams. Bij wedstrijden dienen teams zelf voor scheidsrechters te zorgen. Let op: publiek is niet toegestaan!
Voor trainingen is het mogelijk om een half veld te reserveren, voor wedstrijden uiteraard een heel veld. Reserveringen voor de zondag verlopen via Mat den Biesen [email protected]
 
Ons advies is echter om eerst een paar keer te trainen voordat de eerste wedstrijd wordt gespeeld, zeker nadat er 4 maanden niet gehockeyd is.
Vanaf zondag 21 maart willen we een interne competitie organiseren. Inventariseer vast binnen het team of hier interesse in is. Aanmelden kan vanaf 10 maart.

Bootcamp
Enkele teams hebben aangegeven graag gebruik te willen maken van een bootcamptraining zolang zij nog niet in teamverband mogen hockeyen gezien de leeftijdsbeperking. Er zijn 3 bootcamptrainingen per week; op maandag, donderdag en vrijdag. Zie het trainingsschema voor de tijden.
Deelname hieraan is op basis van individuele aanmelding, waarbij geldt, vol is vol. Hoe aan te melden is bekend bij de aanvoerders.
De bootcamptraining gaat door bij een minimum aantal aanmeldingen van 8 personen. Er kunnen maximaal 16 mensen per training deelnemen.
 
Allemaal heel veel hockeyplezier gewenst!!

Met vriendelijke groet,
Senioren | Hockeyclub Delta Venlo
Jeroen Kessels

 
Bijlage